+31 343 44 53 98
info@econnetic.nl
Twitter
LinkedIn
  • HOME
  • AANPAK
    • Advies
    • Ontwikkeling
    • Financiering
    • Beheer
    • Zon op Bedrijfsdaken
    • De Buurtmolen
  • PROJECTEN
    • Coöperatie Zeeuwind
    • DE-on Flevoland
    • Solarpark de Kwekerij
    • Windvereniging SwifterwinT
    • Workshops: Unie van Waterschappen
    • Zon Exploitatie Nederland
    • Zon op Bedrijfsdaken: Veenendaal
  • OVER ONS
    • Over ons
    • Het team
  • NIEUWS
  • VACATURES
    • Consultant Duurzame Energie
    • Manager Implementatie en Beheer Duurzame Energieprojecten
    • Projectmanager Duurzame energieprojecten
  • CONTACT

DUURZAAMHEIDSDOELSTELLINGEN BEHALEN MET ZON OP BEDRIJFSDAKEN

Ontzorging door ECONNETIC.
Veel gemeenten in Nederland hebben de ambitie om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Om dit te bereiken zetten zij in op zowel duurzame energieopwekking als energiebesparing én werken zij samen met ondernemers om deze doelstellingen te kunnen halen. ECONNETIC heeft met Zon op Bedrijfsdaken (ZoB) een uniek en sterk concept ontwikkeld voor zonne-energie dat bijdraagt aan het realiseren van deze klimaatdoelstellingen.

Zonne-energie voor ondernemers

Met ‘Zon op Bedrijfsdaken’ maken we zonne-energie aantrekkelijk voor ondernemers. Zij kunnen zonne-energie opwekken, besparen op hun energierekening én profiteren van een duurzaam bedrijfspand met zonnepanelen, zonder zelf te moeten investeren of kosten te maken. Verschillende bedrijfsdaken worden gebundeld tot een grootschalig gezamenlijk project. Hierdoor gaan de inkoopkosten omlaag, komt het project in aanmerking voor goedkope projectfinanciering en worden ondernemers volledig ontzorgd.

Opgewekte stroom die niet wordt gebruikt, wordt terugeleverd aan het net. Omdat de installaties op de verschillende daken worden gebundeld tot één project, is de bank voor een groot gedeelte bereid te financieren. Ondernemers krijgen de mogelijkheid zelf te investeren in zonne-energie opwekken of er worden externe investeerders aangetrokken.

ZoB projecten in Nederland:
De ontwikkeling van een Zon op Bedrijfsdaken project is opgedeeld in drie fasen:
null

FASE 1: Start

AANVRAAG SDE+ SUBSIDIE BIJ RVO
Voor ondernemers die willen deelnemen wordt een SDE+ subsidieaanvraag (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie) ingediend. Hiermee stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening.
null

FASE 2b: Uitwerking en realisatie

OPRICHTEN PROJECT BV
ECONNETIC zorgt voor een technisch onderzoek van de daken, voor het aantrekken van een projectfinanciering, de uiteindelijke realisatie én de ingebruikname van de zonnepanelen. We vragen offertes aan, maken juridische afspraken en er wordt een projectentiteit opgericht.
null

FASE 2a: Voorstel

PERSOONLIJKE BUSINESS CASE
In deze fase wordt gezorgd voor een onderzoek van de bedrijfsdaken, een ontwerp van de installaties en maken we persoonlijke businesscases. We doen de ondernemers een concreet voorstel. Een akkoord hierop is het startsein voor de verdere uitwerking.
null

FASE 3: Exploitatie

ZONNEPANELEN INSTALLEREN EN STROOM OPWEKKEN
In deze fase worden de zonnepanelen in gebruik genomen. De ondernemer verbruikt groene stroom van eigen dak en profiteert van lagere kosten. De Project BV beheert het systeem zodat de ondernemer er geen omkijken naar heeft.

Zon op Bedrijfsdaken wordt al uitgevoerd door:

De rol van ECONNETIC

Als onafhankelijk adviseur vormt ECONNETIC de schakel tussen de gemeente en ondernemers die mee willen werken aan, en profiteren van, duurzame energie. Wij zorgen voor een goede samenwerking, het aantrekken van financiering en een efficiënte benutting van de SDE+ subsidie voor zonne-energie opwekken. Wij brengen de verschillende partijen – de gemeente, bedrijven, investeerders en banken – bij elkaar en benadrukken voortdurend wat ieders belang binnen het project is. Omdat ECONNETIC nadrukkelijk niet zelf investeert, is ons advies volledig onafhankelijk.

Zon op Bedrijfsdaken is interessant voor ondernemers, omdat:
… zij lagere energiekosten krijgen
… zij hiermee duurzaam gaan ondernemen en een groen imago kunnen creëren
… zij 10 jaar lang gratis groene stroom krijgen
… zij geen investering hoeven te doen
… zij geen onnodige risico’s hebben met zonne-energie opwekken
… zij lagere energiekosten krijgen

Op het moment dat de zonnepanelen op de bedrijfsdaken zijn geïnstalleerd, gaan de energiekosten voor de ondernemer direct omlaag. Om het voordeel inzichtelijk te maken, bekijken we de technische mogelijkheden voor zonne-energie opwekken op het dak en maken we een analyse van het huidige energieverbruik. Hiermee stellen we een persoonlijke businesscase op, die we uitvoerig met de ondernemer bespreken. Daarna kan de ondernemer definitief deelnemen aan Zon op Bedrijfsdaken.

… zij hiermee duurzaam gaan ondernemen en een groen imago kunnen creëren

Het produceren en afnemen van duurzame energie geeft een positieve impuls aan het imago van een bedrijf. Bovendien kan het een gunstig effect hebben op de omzet en bedrijfsvoering van de ondernemer. Mede door het behalen van fiscale voordelen en het verduurzamen van de samenleving, is het installeren van zonnepanelen en zonne-energie opwekken met een bedrijfspand een goede vorm van duurzaam Maatschappelijk Verantwoord ondernemen.

… zij 10 jaar lang gratis groene stroom krijgen

De technische levensduur van de zonnestroominstallatie is minstens 25 jaar, terwijl de looptijd van een ZoB project vijftien jaar is. Dit betekent dat de banklening na vijftien jaar volledig is terugbetaald en de investeerders hun inleg – inclusief een goed rendement – uitgekeerd krijgen. Het eigendom van de zonnepanelen en het bijbehorende systeem wordt vanaf dan overgedragen aan de deelnemers. Het volledige systeem is dan van de ondernemer. Zij wekken nog minstens tien jaar gratis hun eigen groene stroom op!

… zij geen investering hoeven te doen

Vaak gaat het realiseren van duurzame ambities gepaard met grote investeringen. Door deel te nemen aan ZoB realiseren ondernemers hun duurzaamheidsdoelstellingen zonder hier zelf in te investeren. Uiteraard staat u vrij om wél te investeren in het project. Hier staat een aantrekkelijk rendement tegenover. Dankzij de bankfinanciering bij ZoB wordt het rendement op een investering aanzienlijk hoger in vergelijking met het zelfstandig investeren in zonnepanelen. Ook een investering in tijd is niet nodig.

… zij geen onnodige risico’s hebben met zonne-energie opwekken

De risico’s van deelname aan Zon op Bedrijfsdaken zijn beheersbaar. ECONNETIC heeft veel kennis en ervaring op dit gebied en zorgt voor goed opgestelde persoonlijke businesscases. Daarnaast werken we samen met betrouwbare, ervaren partners en hebben ondernemers geen omkijken naar de voorbereiding en uitvoering van het project. Zij lopen hierdoor geen onnodig risico.

De kracht van Zon op Bedrijfsdaken is de gezamenlijke aanpak. Want samen doen, betekent meer impact realiseren. En door samen te financieren wordt duurzame zonne-energie opwekken voor ondernemers, steeds aantrekkelijker. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons vandaag op 0343 44 53 98 of mail naar info@zonopbedrijfsdaken.nl

Contact Ons

Interesse in Zon op Bedrijfsdaken in uw gemeente? Vul vrijblijvend het onderstaande contactformulier in.

Neem contact met ons op

Hoofdstraat 248, 3972 LK Driebergen-Rijsenburg
0343 44 53 98
info@econnetic.nl

Laatste nieuws & blogs

  • Te weinig actie voor het klimaat?
  • Maurik Jehee aangesteld als nieuwe directeur van ECONNETIC
  • In gesprek met… Julia Barton, accountmanager bij ECONNETIC
  • Talent Ontwikkel Programma; onze mensen zijn ónze Future Energy!
  • Havengebied Moerdijk krijgt SDE+ subsidie voor zonnepark met 22.500 zonnepanelen
Twitter
LinkedIn
HOMEOVER ONSCONTACTVACATURES
© 2018 ECONNETIC. Future Energy. Realized.
Alle rechten voorbehouden. Disclaimer. Privacyverklaring.

Cookies

Wij maken gebruik van cookies voor het beheer van webstatistieken via Google Analytics. Als u onze website blijft gebruiken, gaan wij ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer.